Verloskundigenpraktijk Langedijk E.O.
022 631 22 96 (ma t/m do van 9.00 - 17.00 uur)
info@verloskundigelangedijk.nl
Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude

Spoedgevallen 24/7 06-41553021.
Echoscopie Langedijk E.O.
022 631 22 96
verloskundige@verloskundigelangedijk.nl

Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
Kraamzorg Langedijk E.O.
072-572 49 25
info@kraamzorglangedijk.nl

Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
tel. 072 572 4925
Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
info@kraamzorglangedijk.nl

Kraamverzorgsters

 

Miranda
Na mijn opleiding, in 1998, ben ik begonnen in de kraamzorg. Toen mijn eigen kinderen (nu 15 en 11) geboren waren, heb ik tijdelijk in de kinderopvang gewerkt, dit was regelmatig werk en beter te organiseren met het thuisfront. Sinds twee jaar werk ik weer met veel plezier in de kraamzorg. Eerst gestart in Purmerend en nu weer terug op het 'thuishonk' Langedijk. Ik vind het heerlijk om in verschillende gezinnen te werken en daar een zo'n gezellig mogelijke week van te maken. Of het nu het eerste kindje is of het zevende, het blijft altijd weer bijzonder, zo'n wondertje! Mensen zeggen weleens dat werken in de kraamzorg een roeping is en daar ben ik het zeker mee eens! Het beroep kraamverzorgster is het mooiste vak dat er is!

 

 

Anja
Ik ben sinds 1986 gediplomeerd kraamverzorgster. Ik heb het ooievaartje ouderwets in een internaatopleiding in Aerdenhout gehaald. Ik ben getrouwd en wij zijn de trotse ouders van vier kinderen. De oudste is 21 en we hebben een drieling van 18 jaar. Sinds november 2007 ben ik met veel plezier werkzaam bij Kraamzorg Langedijk. Vooral de samenwerking met de verloskundigen is erg leuk. Doordat je zo intiem met elkaar werk is een half woord al genoeg. En zeker met een thuisbevalling is met een sterk team werken top! Bij mijn thuis staat altijd de telefoon aan, want ik ga er graag uit voor een bevalling. Ik vind elk gezin bijzonder en probeer de ouders zoveel mogelijk te ondersteunen met hun nieuwe wereld wondertje. Zo dat ze na acht dagen zelf vol vertrouwen door kunnen. En als ik dan bij de volgende weer wordt aangevraagd voel ik mij heel speciaal.

 

Anneke
Ik ben kraamverzorgende sinds 1972 en sinds 2011 werkzaam voor Kraamzorg Langedijk. Momenteel ben ik alleen werkzaam als intaker. Wat ik mooi vind aan mijn beroep is het begeleiden van een van de mooiste momenten uit een mensenleven. Mijn sterkste punt is dat ik mij aanpas in het gezin, een luisterend oor ben en al mijn ervaringen uit de kraamzorg kan delen met de ouder(s). Een van de leukste dingen die ik heb meegemaakt was in een gezin waar de tweede baby was geboren, het zoontje van vier was al de hele middag druk in de weer op zijn kamer en had de kussens van de bank naast zijn bed neergelegd. Wij werkten toen nog tot 19.00 uur - heel lang geleden hoor. Toen ik hem naar bed ging brengen wilde hij niet in zijn eigen bed maar op de kussens naast zijn bed slapen, want ik moest in zijn bed slapen want ik bleef nu toch altijd bij hem wonen om voor zijn zusje te zorgen. Tranen met tuiten moest hij huilen dat ik vertelde dat ik echt in mijn eigen bed thuis ging slapen, maar dat ik er de volgende dag weer zou zijn. Hij is na het voorlezen van een verhaaltje toch maar lekker in zijn eigen bed gekropen en de volgende morgen stond hij me vrolijk op te wachten.

 

Bianca
Mijn naam is Bianca. In 1999 ben ik begonnen als kraamverzorgster. Vanaf 2006 tot en met 2014 ben ik tijdelijk in de ouderenzorg werkzaam geweest, maar vanaf 1 maart 2015 weer " back to my roots"! Heerlijk om weer in de kraam aan de slag te kunnen gaan. Ik ben er klaar voor... Om weer de kraamgezinnen te kunnen ondersteunen waar nodig is, de andere kind(eren) bij de verzorging te betrekken, lekkere fruitcreaties te kunnen maken en zorgen dat alles in het gezin door blijft draaien. En dat de gezinnen aan het einde van een kraamweek rustig zelf het roer weer kunnen overnemen. Het mooie aan de kraamzorg vind ik dat je toegelaten wordt bij een intieme gebeurtenis. Elke kraamweek is uniek, elke keer weer anders. Je maakt veel mooie, speciale momenten mee. Ik vind het toch ook wel leuk om bij vriendinnen en familie te mogen kramen. Ik hoop dan ook dat ik de komende jaren weer veel gezinnen op weg mag helpen.

 

Loes
Ik ben werkzaam sinds 1986 in de kraamzorg, sinds 2013 werk ik bij Kraamzorg Langedijk. Is er überhaupt een mooier vak dan kraamzorg? Mijn sterkste punt is mijn jaren lange ervaring! Een blooper: In de tijd dat ik begon haalde je samen met je kraamheer de kraamvrouw uit het ziekenhuis. Ik was er op een zondagmorgen op uitgestuurd en was rond 9 uur op locatie. Het was in een wijk waar de straten nogal vreemd door elkaar liepen. Ik belde aan bij het betreffende huisnummer. Het duurde even voordat er een hele slaperige meneer de deur opendeed in badjas en zijn haren verwilderd. “Goedemorgen, gefeliciteerd, ik ben Loes en kom u komende dagen assisteren”. De enigszins verbaasde meneer liet mij binnen, ik hing mijn jas op en nam plaats op de bank. Meneer bleef staan met zijn handen in z`n zakken en keek mij vragend aan. Ik vroeg hem hoe het was gegaan. “Hoe bedoel je?”, was zijn tegenvraag? “Nou met je vrouw en baby die we zo gaan halen uit Alkmaar!”, “Ik heb helemaal geen vrouw en zeker geen baby!”. Dan zit je daar, op de bank, je jas aan de kapstok met nog maar een gedachte “hoe red ik mij hier uit?”.

 

Nicolet
Ik ben vanaf 2002 bij het vak kraamverzorgende betrokken en sinds 2014 ben ik werkzaam bij Kraamzorg Langedijk. Het mooiste van de Kraamverzorging vind ik dat je deel mag uitmaken van een bijzondere, maar ook een mooie, geweldige en leuke periode in een gezin bij de geboorte van hun kindje; de betrokkenheid en zorgzaamheid. Mijn sterke punten zijn: het verzorgen van de kraamvrouw, de baby en het gezin door hen begeleiding te geven, vertrouwen en richting, maar ook vooral ook een stukje gezelligheid en betrokkenheid bij het nieuwe begin. Eigenlijk zijn er heel veel leuke en mooie momenten in ieder gezin met hun eigen specifieke gezinssituatie, daar dat, hier dit maar vooral de warmte en het vertrouwen wat je toch opbouwt en ontvangt in een korte periode, en altijd de dankbaarheid bij het afsluiten van een leuke periode. Kraamverzorging is het mooiste en vooral een leuk vak, wat ik elke keer met volle overgave en passie uitvoer en beleef.

 

Monique
Ik werk sinds 2012 bij Kraamzorg Langedijk ik heb het erg naar mijn zin. Wat ik zo leuk vind is om voor elk gezin een mooi, gezellig en ontspannen kraamtijd te creëren zodat ze kunnen terugkijken op een leuke kraamtijd. Ik heb heel veel leuke dingen meegemaakt in gezinnen, er is altijd wel iets unieks te beleven. Ik hoop dit werk nog lang te kunnen blijven doen, want ik geniet nog elke keer weer!

 

 

 

 

Judith
Ik werk al 37 jaar in de kraamzorg in Langedijk. Meestal werkte via de verloskundige van Langedijk en via mond-tot-mond reclame. Toen Joanna met haar eigen kraamzorgorganisatie begon vroeg ze of ik mij daarbij wilde aansluiten. Daar heb ik niet lang over na hoeven te denken. Vanaf de eerste dag ben ik aangesloten bij Kraamzorg Langedijk. Het leuke van kraamzorg vind ik de diversiteit in de gezinnen en daar respect voor te hebben, of het nu elite is of een boerenfamilie, of ze van buitenlandse afkomst zijn of macrobiologisch-vegetarisch. Als ik dan na de kraamweek te horen krijg dat ze heel blij met me zijn dat je er voor ze was en respectvol met hun gewoontes en gebruiken ben omgegaan, dan is dat het mooiste kado en bedankje wat je kunt krijgen. Ook al is het niet altijd voor iedereen een blije tijd, want er komen ook nare dingen voor, maar als de mensen je na jaren nog steeds een jaarlijks een kaart sturen, dan denk ik: “Dat heb je toch goed gedaan!”.

 

Monique
Hallo aanstaande papa en mama's, even een kort verhaaltje over mijzelf... Sinds 1998 ben ik kraamverzorgster, na 1 jaar in het Waterland ziekenhuis als kraamverzorgster te hebben gewerkt, besloot ik om de opleiding tot verpleegkundige te gaan doen. Daarna heb ik ook mijn specialisatie voor de verloskunde en gynaecologie behaald. In de tussentijd ben ik op aanvraag van familie en vrienden wel blijven kramen, wat iedere keer weer een voorrecht was om te worden aangevraagd en te mogen kramen in een hele bijzondere tijd! In 2012 kreeg ik de kans om voor mijn werk naar Bonaire te gaan, daar ben ik zeven maanden geweest. Eenmaal weer terug in Nederland was bij mij het idee geboren om de kraamzorg thuis en het ziekenhuis te gaan combineren. Sinds 2013 ben ik bij Kraamzorg Langedijk in dienst, en sinds januari 2016 als kraamzorg plus, dit houdt in dat als er een bloeddruk gemeten moet worden, injecties gegeven moeten worden, enz, ik hier bekwaam en bevoegd voor ben, ofwel ik deze handelingen ook mag uitvoeren. Koken en fotografie zijn een hobby, dus vraag gerust naar mijn kookkunsten... Mijn doel is om er een mooie week voor jullie van te maken, waarin je je veilig voelt en waar jullie achteraf met een goed gevoel op terug kunnen kijken!Groetjes Monique

 

Sylvia
Mijn naam is Sylvia. Sinds mijn twaalfde, toen bij onze buren een baby werd geboren, wist ik al dat ik kraamverzorgster wilde worden. Toen ik geslaagd was voor mijn MAVO examen, solliciteerde ik direct bij de kraamopleiding. Helaas mocht ik op mijn achttiende pas aan de opleiding beginnen. Gelukkig kon ik in 1980 via een interne opleiding starten. Hierna was ik geslaagd als leerling kraamverzorgster en na 12 maanden gediplomeerd! Enthousiast ging ik op mijn brommer naar de families. Bijzonder was dat ik ook in die tijd bij de geboorte van mijn neefjes en nichtjes mocht assisteren en kramen. Voor mij is het nog specialer dat ik nu weer bij hun kindertjes mag kramen en hen mag verzorgen. Tijdens een thuisbevalling werden er onverwachts twee baby’s geboren, het derde en vierde kindje in het gezin! De ouders waren zeer verrast maar daarna heel blij met de tweeling, die samen rug aan rug in het (enige) wiegje werden gelegd. Een zeer drukke maar heel aparte kraamweek. Zelfs toen wij verhuisd waren naar Noorwegen bleef de liefde voor het vak, ik hielp daar Nederlandse gezinnen na de ziekenhuisopname thuis. Sinds 2009 werk ik bij Kraamzorg Langedijk, en startte bij een gezin waarbij ik ook bij de geboorte van de kraamvrouw was. Vorig jaar zelfs bij twee zussen, dochters van mijn vriendin, die week na week waren bevallen, zodat ik precies bij beide de bijzondere kraamtijd kon verzorgen. Voor mij is het belangrijk dat de gezinnen na de kraamperiode met een goed en tevreden gevoel de zorg voor hun baby en hun gezin kunnen voortzetten. Het zou mooi zijn dat de kraamzorg op maat zoals nu behouden blijft, zodat er genoeg tijd is voor een onvergetelijke kraamtijd. Het is heerlijk om met zoveel plezier bij diverse mensen de kraamtijd te begeleiden in zoveel verschillende, vaak intieme situaties.

 

Sylvia
Sinds 1988 werk ik in de kraamzorg, waarvan nu een jaar bij Kraamzorg Langedijk. Na al die jaren is het nog steeds heerlijk om dit werk te doen! Als mensen na een week zeggen wat heb ik een heerlijke kraamtijd gehad en wij redden ons nu verder, dan ben ik tevreden. Het is de sport in dit vak om een week goed te laten verlopen ondanks dat mensen soms zo anders zijn dan jezelf. Door andere leefgewoontes, omgeving, de woonsituatie, de gedachten over bepaalde dingen, andere eetgewoontes, geloof of problematiek. Je springt zomaar midden in iemands privéleven en dan is het de kunst het vertrouwen te winnen en als je die hebt kan de week niet meer stuk! Wat ik nooit zal vergeten is een gezin waar ik de vrouw met weeën achter op de fiets moest vervoeren naar hun auto toe. Ik werd opgeroepen voor een bevalling die uiteindelijk niet vlotte, we besloten naar het ziekenhuis te gaan met eigen vervoer. De verloskundige was op de motor, ik op de fiets van m’n vriend en de auto van de mensen stond verderop, je kon alleen via een voetpad met hobbelige oude boere-geeltjes bij hun huis komen. De verloskundige vroeg mij de vrouw naar de auto te brengen en zij zou erachteraan komen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik met de vrouw achterop met tegenwind naar de parkeerplaats. En onderweg zei ze “Ik moet poepen!” De verloskundige kwam eraan met de motor en vroeg of alles goed ging. “Nee, ze moet poepen!”, zei ik. “Ga dan maar zo snel mogelijk weer terug!”. Eenmaal op bed werd het kind snel geboren. Wat zo’n hobbelweggetje al niet kan doen! Later in de week kwamen de buren op visite, die hadden van alles gezien: “Wat waren jullie in godsnaam aan het doen?”, we hebben ontzettend gelachen natuurlijk!

 

Silvia
Vanaf 1987 ben ik kraamverzorgster en vanaf 2013 werkzaam bij Kraamzorg Langedijk. Ik werk hier met een groep van 17 enthousiaste collega's, waarmee we geregeld om tafel zitten met bijeenkomsten en cursussen. Dit maakt deze groep zo speciaal en lekker kleinschalig. Het mooiste aan dit werk is dat je bij het begin van een nieuw leven aanwezig mag zijn en daarbij de ouders tot ondersteuning bent om er een fijne week van te maken. En als je dan weggaat, dat ze het weer alleen redden. Dat is heel dankbaar werk. Volgens mij kom ik heel rustig over bij de mensen en ben er als het nodig is. Ik vind het gezellig als er andere kinderen in het gezin aanwezig zijn om hier gezellige/leuke dingen mee te doen. Ik maak er een gezellige week van met een lekker ontbijtje, gezellige kraamhapjes en natuurlijk de ondersteuning van kraamvrouw en baby. Het werk is elke keer weer anders: het is altijd weer afwachten waar je terecht komt; of je elkaar aanvoelt, dat heb je altijd in een minuut door, maar het is altijd weer een feest om er iets van te maken. Het leukste vind ik toch elke keer als ouders hun kindje voor het eerst zien bij een geboorte, de blijdschap, het geluk in het gezin (als er meerdere kinderen zijn). Laatst was ik nog bij een bevalling, de verloskundige vroeg aan de vader of hij het (derde) kindje wilde aanpakken; maar eigenlijk wilde hij filmen. Ik pakte de camera over en hij heeft zijn zoon aangepakt. Dit was een heel mooi moment ouders dit samen te zien doen. Dat maakt dit werk zo dankbaar en mooi

 

Anne
Ik ben Anne en vanaf augustus 2014 ben ik in dienst bij Kraamzorg Langedijk. Wat ik mooi vind aan het vak is dat je de ouders begeleidt in de kraamweek en dat dat bij iedereen anders kan zijn. Voor de ouders die hun eerste kindje krijgen is alles nieuw en moeten wij zoveel informatie geven over hoe wat en waarom. Bij het tweede of derde kindje weten ze vaak al veel maar toch is het wel lekker dat wij er dan zijn om hun geheugen weer even op te frissen. Het grappigste dat ik een keer heb gemaakt is dat ik afscheid nam van het gezin - omdat het de laatste dag was van de kraamweek – en het oudere kindje aan mij vroeg: “Neem je nu ook de baby mee naar huis?” Wat een sterk punt van mij is, dat als het een tweede of derde kindje wordt geboren van het gezin ik de andere kinderen ook bij de zorghandelingen betrek, zoals het badderen of bij het verschonen. Ook vind ik het leuk iets met de andere kinderen te doen, zoals een cake bakken of even naar de speeltuin.

 

Jacqueline
Hallo mijn naam is Jacqueline en ben vanaf november 2013 kraamverzorgster. Waarom ik gekozen heb voor dit mooie vak is eigenlijk heel makkelijk. Het is gewoon een voorrecht om tijdens de bevalling en natuurlijk de kraamtijd in een gezin aanwezig te mogen zijn. Het is allemaal heel nieuw voor het kersverse gezin en alles moet z'n draai nog krijgen, en daar help ik het gezin mee. Elk gezin is anders, en dat maakt het werken met gezinnen ook zo mooi. Zo heb ik het een keer meegemaakt dat ik bij een gezin binnenkwam op de laatste dag van de kraamzorg en dat ik zo aan kon schuiven bij een heerlijk ontbijt. De hele familie zat aan tafel oma's, opa's, een tafel vol, zo gezellig en zo bijzonder. Dit was een bedankje voor de dagen dat ik er was voor hen. Ik ben blij dat ik voor het vak kraamverzorgster heb gekozen, en voor mij is het het mooiste vak dat er is.