Verloskundigenpraktijk Langedijk E.O.
022 631 22 96 (ma t/m do van 9.00 - 17.00 uur)
info@verloskundigelangedijk.nl
Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude

Spoedgevallen 24/7 06-41553021.
Echoscopie Langedijk E.O.
022 631 22 96
verloskundige@verloskundigelangedijk.nl

Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
Kraamzorg Langedijk E.O.
072-572 49 25
info@kraamzorglangedijk.nl

Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
tel. 072 572 4925
Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
info@kraamzorglangedijk.nl

Kraamverzorgsters

 

Miranda
Na mijn opleiding, in 1998, ben ik begonnen in de kraamzorg. Toen mijn eigen kinderen (nu 15 en 11) geboren waren, heb ik tijdelijk in de kinderopvang gewerkt, dit was regelmatig werk en beter te organiseren met het thuisfront. Sinds twee jaar werk ik weer met veel plezier in de kraamzorg. Eerst gestart in Purmerend en nu weer terug op het 'thuishonk' Langedijk. Ik vind het heerlijk om in verschillende gezinnen te werken en daar een zo'n gezellig mogelijke week van te maken. Of het nu het eerste kindje is of het zevende, het blijft altijd weer bijzonder, zo'n wondertje! Mensen zeggen weleens dat werken in de kraamzorg een roeping is en daar ben ik het zeker mee eens! Het beroep kraamverzorgster is het mooiste vak dat er is!

   

 

 

Mariska
Toen ik klein was en mensen vroegen: wat wil je worden als je later groot bent? Was mijn antwoord: moeder! Met veel liefde en plezier was ik, als thuisblijfmoeder, jarenlang de spil in ons gezin. Toen mijn jongens alle drie naar de middelbare school gingen, had ik ineens tijd over en heb ik mijzelf de vraag gesteld: wat wil je worden nu je groot bent? En het antwoord is: kraamverzorgster! Ik ben terug naar school gegaan om dit fijne vak te leren. Ik werk nu bij Kraamzorg Langedijk, eerst als stagiaire en sinds mei 2019 als gediplomeerd kraamverzorgster. Wat een feest om elke twee weken een pasgeboren baby te mogen verzorgen, om te gast te mogen zijn in verschillende gezinnen en kennis te maken met lieve moeders en vaders. Ik ben flexibel, rustig en verzorgend en heb veel plezier in mijn werk. Van mijn jongste moet ik nog schrijven dat ik heel goed kan stofzuigen.

 

Bianca
Mijn naam is Bianca. In 1999 ben ik begonnen als kraamverzorgster. Vanaf 2006 tot en met 2014 ben ik tijdelijk in de ouderenzorg werkzaam geweest, maar vanaf 1 maart 2015 weer " back to my roots"! Heerlijk om weer in de kraam aan de slag te kunnen gaan. Ik ben er klaar voor... Om weer de kraamgezinnen te kunnen ondersteunen waar nodig is, de andere kind(eren) bij de verzorging te betrekken, lekkere fruitcreaties te kunnen maken en zorgen dat alles in het gezin door blijft draaien. En dat de gezinnen aan het einde van een kraamweek rustig zelf het roer weer kunnen overnemen. Het mooie aan de kraamzorg vind ik dat je toegelaten wordt bij een intieme gebeurtenis. Elke kraamweek is uniek, elke keer weer anders. Je maakt veel mooie, speciale momenten mee. Ik vind het toch ook wel leuk om bij vriendinnen en familie te mogen kramen. Ik hoop dan ook dat ik de komende jaren weer veel gezinnen op weg mag helpen.

 

Germa
Ik ben Germa Mosch- de Groot, 55 jaar oud en woon in Warmenhuizen.
Ik ben 30 jaar getrouwd met Matthé Mosch en samen hebben wij 5 kinderen.
Tom 28, Nick 26, Bob 24, Marith 21, en Maayke 18 jaar.
Van 1981 tot 1986 heb ik in de kraamzorg gewerkt. Na de geboorte van Tom ben ik gestopt, mede door het werk van mijn man die veel in het buitenland verbleef, was het moeilijk te combineren met kraamzorg. Toen onze jongste naar school ging, ben ik als gastouder gaan werken, dit heb ik 14 jaar gedaan. De kraamzorg is mij altijd blijven trekken, daarom nu toch de stap gezet.
Ik vind het ontzettend leuk. Ik hoop dat ik heel veel jaar, met heel veel plezier in dit vak mag werken.

 

Nicolet
Ik ben vanaf 2002 bij het vak kraamverzorgende betrokken en sinds 2014 ben ik werkzaam bij Kraamzorg Langedijk. Het mooiste van de Kraamverzorging vind ik dat je deel mag uitmaken van een bijzondere, maar ook een mooie, geweldige en leuke periode in een gezin bij de geboorte van hun kindje; de betrokkenheid en zorgzaamheid. Mijn sterke punten zijn: het verzorgen van de kraamvrouw, de baby en het gezin door hen begeleiding te geven, vertrouwen en richting, maar ook vooral ook een stukje gezelligheid en betrokkenheid bij het nieuwe begin. Eigenlijk zijn er heel veel leuke en mooie momenten in ieder gezin met hun eigen specifieke gezinssituatie, daar dat, hier dit maar vooral de warmte en het vertrouwen wat je toch opbouwt en ontvangt in een korte periode, en altijd de dankbaarheid bij het afsluiten van een leuke periode. Kraamverzorging is het mooiste en vooral een leuk vak, wat ik elke keer met volle overgave en passie uitvoer en beleef.

 

Monique
Ik werk sinds 2012 bij Kraamzorg Langedijk ik heb het erg naar mijn zin. Wat ik zo leuk vind is om voor elk gezin een mooi, gezellig en ontspannen kraamtijd te creëren zodat ze kunnen terugkijken op een leuke kraamtijd. Ik heb heel veel leuke dingen meegemaakt in gezinnen, er is altijd wel iets unieks te beleven. Ik hoop dit werk nog lang te kunnen blijven doen, want ik geniet nog elke keer weer!

 

 

 

 

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik kraamverzorgster wilde worden. Op de mavo nog even getwijfeld om met vriendinnen mee te gaan om de opleiding voor kleuterleidster te volgen maar ik heb gelukkig toch mijn hart gevolgd. Na mijn opleiding in 1977 heb ik met veel plezier gewerkt in de kraamzorg. Na 20 jaar werken was ik zelf zwanger en heb ik ontslag genomen om te gaan genieten van mijn eigen kinderen met het idee: Dit is een vak waar ik zo weer in terug kan als ik dat wil. Niet wetende dat dit 21 jaar zou duren. Na een paar gezinnen mee gedraaid te hebben met verschillende collega’s en het volgen van  bijscholingen ben ik sinds juli 2018 in dienst bij Kraamzorg Langedijk.                                                                                 Ondanks dat er in die jaren best wel het een en ander is veranderd voelt het weer heel vertrouwd. Het geen niet veranderd is dat het telkens weer zo bijzonder is om de eerste week na de geboorte van een baby mee te mogen beleven met het gezin! Dit is telkens weer een feestje, vooral als de jonge ouders dit ook zo hebben ervaren en er klaar voor zijn om met vertrouwen verder te kunnen.

   

 

 

Sylvia
Mijn naam is Sylvia. Sinds mijn twaalfde, toen bij onze buren een baby werd geboren, wist ik al dat ik kraamverzorgster wilde worden. Toen ik geslaagd was voor mijn MAVO examen, solliciteerde ik direct bij de kraamopleiding. Helaas mocht ik op mijn achttiende pas aan de opleiding beginnen. Gelukkig kon ik in 1980 via een interne opleiding starten. Hierna was ik geslaagd als leerling kraamverzorgster en na 12 maanden gediplomeerd! Enthousiast ging ik op mijn brommer naar de families. Bijzonder was dat ik ook in die tijd bij de geboorte van mijn neefjes en nichtjes mocht assisteren en kramen. Voor mij is het nog specialer dat ik nu weer bij hun kindertjes mag kramen en hen mag verzorgen. Tijdens een thuisbevalling werden er onverwachts twee baby’s geboren, het derde en vierde kindje in het gezin! De ouders waren zeer verrast maar daarna heel blij met de tweeling, die samen rug aan rug in het (enige) wiegje werden gelegd. Een zeer drukke maar heel aparte kraamweek. Zelfs toen wij verhuisd waren naar Noorwegen bleef de liefde voor het vak, ik hielp daar Nederlandse gezinnen na de ziekenhuisopname thuis. Sinds 2009 werk ik bij Kraamzorg Langedijk, en startte bij een gezin waarbij ik ook bij de geboorte van de kraamvrouw was. Vorig jaar zelfs bij twee zussen, dochters van mijn vriendin, die week na week waren bevallen, zodat ik precies bij beide de bijzondere kraamtijd kon verzorgen. Voor mij is het belangrijk dat de gezinnen na de kraamperiode met een goed en tevreden gevoel de zorg voor hun baby en hun gezin kunnen voortzetten. Het zou mooi zijn dat de kraamzorg op maat zoals nu behouden blijft, zodat er genoeg tijd is voor een onvergetelijke kraamtijd. Het is heerlijk om met zoveel plezier bij diverse mensen de kraamtijd te begeleiden in zoveel verschillende, vaak intieme situaties.

 

Sylvia
Sinds 1988 werk ik in de kraamzorg, waarvan nu een jaar bij Kraamzorg Langedijk. Na al die jaren is het nog steeds heerlijk om dit werk te doen! Als mensen na een week zeggen wat heb ik een heerlijke kraamtijd gehad en wij redden ons nu verder, dan ben ik tevreden. Het is de sport in dit vak om een week goed te laten verlopen ondanks dat mensen soms zo anders zijn dan jezelf. Door andere leefgewoontes, omgeving, de woonsituatie, de gedachten over bepaalde dingen, andere eetgewoontes, geloof of problematiek. Je springt zomaar midden in iemands privéleven en dan is het de kunst het vertrouwen te winnen en als je die hebt kan de week niet meer stuk! Wat ik nooit zal vergeten is een gezin waar ik de vrouw met weeën achter op de fiets moest vervoeren naar hun auto toe. Ik werd opgeroepen voor een bevalling die uiteindelijk niet vlotte, we besloten naar het ziekenhuis te gaan met eigen vervoer. De verloskundige was op de motor, ik op de fiets van m’n vriend en de auto van de mensen stond verderop, je kon alleen via een voetpad met hobbelige oude boere-geeltjes bij hun huis komen. De verloskundige vroeg mij de vrouw naar de auto te brengen en zij zou erachteraan komen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik met de vrouw achterop met tegenwind naar de parkeerplaats. En onderweg zei ze “Ik moet poepen!” De verloskundige kwam eraan met de motor en vroeg of alles goed ging. “Nee, ze moet poepen!”, zei ik. “Ga dan maar zo snel mogelijk weer terug!”. Eenmaal op bed werd het kind snel geboren. Wat zo’n hobbelweggetje al niet kan doen! Later in de week kwamen de buren op visite, die hadden van alles gezien: “Wat waren jullie in godsnaam aan het doen?”, we hebben ontzettend gelachen natuurlijk!

 

Silvia
Vanaf 1987 ben ik kraamverzorgster en vanaf 2013 werkzaam bij Kraamzorg Langedijk. Ik werk hier met een groep van 17 enthousiaste collega's, waarmee we geregeld om tafel zitten met bijeenkomsten en cursussen. Dit maakt deze groep zo speciaal en lekker kleinschalig. Het mooiste aan dit werk is dat je bij het begin van een nieuw leven aanwezig mag zijn en daarbij de ouders tot ondersteuning bent om er een fijne week van te maken. En als je dan weggaat, dat ze het weer alleen redden. Dat is heel dankbaar werk. Volgens mij kom ik heel rustig over bij de mensen en ben er als het nodig is. Ik vind het gezellig als er andere kinderen in het gezin aanwezig zijn om hier gezellige/leuke dingen mee te doen. Ik maak er een gezellige week van met een lekker ontbijtje, gezellige kraamhapjes en natuurlijk de ondersteuning van kraamvrouw en baby. Het werk is elke keer weer anders: het is altijd weer afwachten waar je terecht komt; of je elkaar aanvoelt, dat heb je altijd in een minuut door, maar het is altijd weer een feest om er iets van te maken. Het leukste vind ik toch elke keer als ouders hun kindje voor het eerst zien bij een geboorte, de blijdschap, het geluk in het gezin (als er meerdere kinderen zijn). Laatst was ik nog bij een bevalling, de verloskundige vroeg aan de vader of hij het (derde) kindje wilde aanpakken; maar eigenlijk wilde hij filmen. Ik pakte de camera over en hij heeft zijn zoon aangepakt. Dit was een heel mooi moment ouders dit samen te zien doen. Dat maakt dit werk zo dankbaar en mooi

 

Nicky
Hallo! Ik ben Nicky en ik woon in Lutjewinkel samen met mijn vriend en ons dochtertje van 2,5.
In 2018 ben ik gestart met de opleiding tot kraamverzorgende aan de Geboortezorg Academie en momenteel werk ik zelfstandig binnen Kraamzorg Langedijk. 

Wat ik zo mooi vind aan dit vak is dat ik de eer heb om gezinnen te mogen begeleiden in de meest bijzondere tijd van hun (nieuwe) leven. Vertrouwen, warmte, het creëren van mooie momenten en natuurlijk het duwtje in de juiste richting geven is waar ik mijn voldoening uit haal. Zodat jullie het, als nieuw gezin, na 8 dagen zonder mij af kunnen. 
PS. Ik ben gek op koken! En maak dus graag de lekkerste gerechten voor jullie klaar!

 

Jacqueline
Hallo mijn naam is Jacqueline en ben vanaf november 2013 kraamverzorgster. Waarom ik gekozen heb voor dit mooie vak is eigenlijk heel makkelijk. Het is gewoon een voorrecht om tijdens de bevalling en natuurlijk de kraamtijd in een gezin aanwezig te mogen zijn. Het is allemaal heel nieuw voor het kersverse gezin en alles moet z'n draai nog krijgen, en daar help ik het gezin mee. Elk gezin is anders, en dat maakt het werken met gezinnen ook zo mooi. Zo heb ik het een keer meegemaakt dat ik bij een gezin binnenkwam op de laatste dag van de kraamzorg en dat ik zo aan kon schuiven bij een heerlijk ontbijt. De hele familie zat aan tafel oma's, opa's, een tafel vol, zo gezellig en zo bijzonder. Dit was een bedankje voor de dagen dat ik er was voor hen. Ik ben blij dat ik voor het vak kraamverzorgster heb gekozen, en voor mij is het het mooiste vak dat er is.