Het Geboortehuys
022 631 22 96 (ma 9.00 - 14.00
di en do van 9.00 - 17.00 uur)
info@geboortehuysverloskundigen.nl
Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude

Spoedgevallen 24/7 06-41553021.
Echoscopie
022 631 22 96
info@geboortehuysverloskundigen.nl

Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
Kraamzorg Langedijk E.O.
072-572 49 25
info@kraamzorglangedijk.nl

Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
tel. 072 572 4925
Voorburggracht 285A
1723 HP Noord-Scharwoude
info@kraamzorglangedijk.nl

Kraamverzorgsters

 

Germa
Kraamverzorgster

 

Nicolet
Ik ben vanaf 2002 bij het vak kraamverzorgende betrokken en sinds 2014 ben ik werkzaam bij Kraamzorg Langedijk. Het mooiste van de Kraamverzorging vind ik dat je deel mag uitmaken van een bijzondere, maar ook een mooie, geweldige en leuke periode in een gezin bij de geboorte van hun kindje; de betrokkenheid en zorgzaamheid. Mijn sterke punten zijn: het verzorgen van de kraamvrouw, de baby en het gezin door hen begeleiding te geven, vertrouwen en richting, maar ook vooral ook een stukje gezelligheid en betrokkenheid bij het nieuwe begin. Eigenlijk zijn er heel veel leuke en mooie momenten in ieder gezin met hun eigen specifieke gezinssituatie, daar dat, hier dit maar vooral de warmte en het vertrouwen wat je toch opbouwt en ontvangt in een korte periode, en altijd de dankbaarheid bij het afsluiten van een leuke periode. Kraamverzorging is het mooiste en vooral een leuk vak, wat ik elke keer met volle overgave en passie uitvoer en beleef.

 

Ella
Al op jonge leeftijd wist ik dat ik kraamverzorgster wilde worden. Op de mavo nog even getwijfeld om met vriendinnen mee te gaan om de opleiding voor kleuterleidster te volgen maar ik heb gelukkig toch mijn hart gevolgd. Na mijn opleiding in 1977 heb ik met veel plezier gewerkt in de kraamzorg. Na 20 jaar werken was ik zelf zwanger en heb ik ontslag genomen om te gaan genieten van mijn eigen kinderen met het idee: Dit is een vak waar ik zo weer in terug kan als ik dat wil. Niet wetende dat dit 21 jaar zou duren. Na een paar gezinnen mee gedraaid te hebben met verschillende collega’s en het volgen van  bijscholingen ben ik sinds juli 2018 in dienst bij Kraamzorg Langedijk.                                                                                 Ondanks dat er in die jaren best wel het een en ander is veranderd voelt het weer heel vertrouwd. Het geen niet veranderd is dat het telkens weer zo bijzonder is om de eerste week na de geboorte van een baby mee te mogen beleven met het gezin! Dit is telkens weer een feestje, vooral als de jonge ouders dit ook zo hebben ervaren en er klaar voor zijn om met vertrouwen verder te kunnen.

 

Jacqueline
Hallo mijn naam is Jacqueline en ben vanaf november 2013 kraamverzorgster bij Kraamzorg Langedijk.
Waarom ik gekozen heb voor dit mooie vak is eigenlijk heel makkelijk. Het is gewoon een voorrecht om tijdens de bevalling en natuurlijk de kraamtijd in een gezin aanwezig te mogen zijn. Het is allemaal heel nieuw voor het kersverse gezin en alles moet z'n draai nog krijgen, en daar help ik het gezin mee. Elk gezin is anders, en dat maakt het werken met gezinnen ook zo mooi. Zo heb ik het een keer meegemaakt dat ik bij een gezin binnenkwam op de laatste dag van de kraamzorg en dat ik zo aan kon schuiven bij een heerlijk ontbijt. De hele familie zat aan tafel oma's, opa's, een tafel vol, zo gezellig en zo bijzonder. Dit was een bedankje voor de dagen dat ik er was voor hen. Ik ben blij dat ik voor het vak kraamverzorgster heb gekozen, en voor mij is het het mooiste vak dat er is.

 

Deborah
Hallo mijn naam is Deborah, woon in Broek op Langedijk. Ben getrouwd met Hans en samen hebben we 3 kinderen (Thijs, Merel en Stijn).
Na mijn opleiding in 1992 ben ik de kraamzorg ingegaan. Dit heb ik toen 10 jaar met heel veel plezier gedaan. Dat we kinderen wouden ben ik de kinderopvang gaan werken ivm regelmatig werk. Maar de laatste jaren begon de kraam toch weer te kriebelen. Nu werk ik sinds mei 2019 bij kraamzorg Langedijk. Er is een hoop veranderd maar het is nog steeds een heel mooie en dankbaar werk. Elk kraamgezin is weer uniek. Het is leuk om de kersverse ouders alles te leren over de zorg van hun baby. En ze een onbezorgde kraamweek te geven. Ik hoop nog heel wat kersverse ouders op weg mag helpen.

 

Sylvia
Sinds 1988 werk ik in de kraamzorg, sinds december 2012 bij Kraamzorg Langedijk. Na al die jaren is het nog steeds heerlijk om dit werk te doen! Als mensen na een week zeggen wat heb ik een heerlijke kraamtijd gehad en wij redden ons nu verder, dan ben ik tevreden. Het is de sport in dit vak om een week goed te laten verlopen ondanks dat mensen soms zo anders zijn dan jezelf. Door andere leefgewoontes, omgeving, de woonsituatie, de gedachten over bepaalde dingen, andere eetgewoontes, geloof of problematiek. Je springt zomaar midden in iemands privéleven en dan is het de kunst het vertrouwen te winnen en als je die hebt kan de week niet meer stuk! Wat ik nooit zal vergeten is een gezin waar ik de vrouw met weeën achter op de fiets moest vervoeren naar hun auto toe. Ik werd opgeroepen voor een bevalling die uiteindelijk niet vlotte, we besloten naar het ziekenhuis te gaan met eigen vervoer. De verloskundige was op de motor, ik op de fiets van m’n vriend en de auto van de mensen stond verderop, je kon alleen via een voetpad met hobbelige oude boere-geeltjes bij hun huis komen. De verloskundige vroeg mij de vrouw naar de auto te brengen en zij zou erachteraan komen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik met de vrouw achterop met tegenwind naar de parkeerplaats. En onderweg zei ze “Ik moet poepen!” De verloskundige kwam eraan met de motor en vroeg of alles goed ging. “Nee, ze moet poepen!”, zei ik. “Ga dan maar zo snel mogelijk weer terug!”. Eenmaal op bed werd het kind snel geboren. Wat zo’n hobbelweggetje al niet kan doen! Later in de week kwamen de buren op visite, die hadden van alles gezien: “Wat waren jullie in godsnaam aan het doen?”, we hebben ontzettend gelachen natuurlijk!

 

Nicky
Hallo! Ik ben Nicky en ik woon in Lutjewinkel samen met mijn vriend en ons dochtertje.
Vroeger (en eigenlijk nog steeds) wilde ik heel graag neonatoloog worden. Helaas heb ik deze droom niet kunnen realiseren, omdat mijn IQ me in de steek laat bij het zien van wiskunde, een cruciaal vak om dit beroep uit te mogen oefenen. Van de HAVO belandde ik op het MBO en toen ben ik de horeca ingegaan. Eerst als kok (maak hier gebruik van als ik bij je kom kramen!), later behaalde ik managementspapieren en werkte ik als manager bij Subway. Ik vond het leuk om te doen, maar het was niet wat ik wilde en dat begon na een tijdje aan me te knagen.
Toen ben ik opnieuw gaan oriënteren. Was het echt niet mogelijk om met een omweg alsnog neonatoloog te worden? Nee, helaas... Maar mijn oog viel op de kraamzorg: zorg én baby’s. Precies waar mijn hart ligt. Ik heb me om laten scholen via de Geboortezorg Academie en ben sinds 2018 werkzaam bij Kraamzorg Langedijk. En wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt! Het is zo’n eer om gezinnen te mogen begeleiden in de meest bijzondere tijd van hun (nieuwe) leven. Heel bijzonder en ook wel een beetje gek dat ik degene ben die, in deze intieme situaties, met veel plezier mag komen kramen. Zorgen voor een vertrouwde, warme sfeer is waar ik mij altijd 100% voor inzet. Het creëren van mooie momenten en het geven van een duwtje in de juiste richting is waar ik mijn voldoening uit haal. Zodat jullie een fijne kraamtijd hebben waar je met veel plezier op terug kijkt!

 

Rachel
Hallo, ik ben Rachèl en woon samen met mijn man en 2 dochters in Noord-Scharwoude.

Na 18 jaar te hebben gewerkt bij mijn vorige werkgever werd het tijd voor wat anders. Mijn wens was meer te kunnen betekenen voor een ander. Kraamzorg is iets wat mij altijd al heeft getrokken. Ik heb me laten omscholen en ben in 2021 bij Kraamzorg Langedijk komen werken. Het mooie aan het beroep als kraamverzorgster is dat ieder gezin en daarmee ook iedere kraamweek uniek is. Het voelt fijn om ondersteuning te kunnen bieden op dit mooie en speciale moment.

Als ik na een week weer vertrek, hoop ik dat met mijn bijdrage het gezin een mooie en onbezorgde kraamweek heeft kunnen ervaren.

 

Gitta
Kraamverzorgster